Rode wijnen

Trentangeli Castel del Monte Rood
Trentangeli Castel del Monte Rood

Een biologische wijn die voornamelijk is samengesteld uit de smaakvolle zuiderse Aglianico druif aangevuld met wat Cabernet Sauvignon en Syrah. Deze wijn is diep geconcentreerd, evenwichtig en heeft een mooie balans tussen het intense fruit en de subtiel geïntegreerde houtrijping van 10 maanden op eiken vaten.

press to zoom
Muga Reserva Rioja 2015
Muga Reserva Rioja 2015

24 maanden rijping in traditionele vaten uit de Rioja streek, waarna de wijn nog 12 maanden rust op de fles. Weetje: Muga bezit als één van de weinige wijnmakers nog een eigen kuiperij. In de neus zwart fruit, bittere chocolade met een duidelijke kruidigheid (peper en vanille). Zeer evenwichtig in de mond met heel wat karakter.

press to zoom
Kaapzicht Pinotage Rood 2016
Kaapzicht Pinotage Rood 2016

Pinotage, dé druif voor rode wijn in Zuid-Afrika. Heerlijke rode wijn met in de neus een breed boeket aan aroma's: wilde bosvruchten, pruimen, braambessen, toast, cederhout, vanille... De druiven, afkomstig van 19 jaar oude wijnstokken, worden met de hand geplukt op volledige rijpheid. Na de fermentatie rijpt de wijn in Franse eiken houten vaten.

press to zoom
Rosso Piceno Sup Velenosi
Rosso Piceno Sup Velenosi

De term Superiore betekent dat de wijn minimaal 11,5% alcohol bevat. De druiven voor deze wijn worden midden oktober geplukt, in de vroege morgen of de late avond, om de frisheid te bewaren. Een wijn met aroma's van donker fruit, aardbei en vanille. Een fruitige rode wijn met lichte tannines.

press to zoom
Vina Zorzal
Vina Zorzal

Zorzal Cuatro del Cuatro Cuatro del Cuatro, een tribuut aan de vader van de gebroeders Sanz en oprichter van Viña Zorzal; Antonio. 100% Graciano en 12 maanden rijping in 300-liter Franse eiken vaten. Zeer evenwichtige smaak, vol en vlezig. Veel bosvruchten en kruiden in het aroma gemengd met groene toetsen en klein bittertje (eigenschap van de typische druif van de streek, Graciano).

press to zoom