top of page

Witte & Rosé Wijnen

Pietrabianca Castel del Monte 2018
Pietrabianca Castel del Monte 2018

Deze wijn is afkomstig uit de hak van Italië. De naam van het domein Tormaresca staat voor 'toren aan de zee'. De wijngaarden zijn gelegen nabij het kasteel 'Castel Del Monte' dat indertijd fungeerde als locatie voor de film: The name of the rose. Zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder wordt er gewerkt onder strenge normen om het bio label te kunnen vermelden op de fles. In de geur onder meer tonen van perziken, rijpe appels, hout en vanille.

press to zoom
Falerio Pecorino DOC, Villa Angela WIT V
Falerio Pecorino DOC, Villa Angela WIT V

Complexe aroma’s van exotisch fruit en citrus vruchten. Florale toets van acacia, jasmijn en meidoorn. Mooie aanzet met frisse zuren, elegant en filmend in de mond. Een lichtvoetige elegante en aangename wijn.

press to zoom
Kaapzicht Chenin Blanc
Kaapzicht Chenin Blanc

De opbrengst van de “Kliprug Chenin Blanc”, afkomstig van wijnstokken geplant in 1982, bedraagt jaarlijks slechts 4000 kg per hectare. Dit is een droge witte wijn met aroma’s van zongerijpt fruit, verse ananas en toetsen van knapperige appel. Fris en rijk aan fruit in de mond met een vlezige structuur. De wijn rijpt gedurende een jaar in 300L, 400L en 500L houten vaten alvorens de botteling plaats vindt. Drinken: 2018-2021

press to zoom
Muga Vino Blanco Rioja Spanje
Muga Vino Blanco Rioja Spanje

Deze witte wijn op basis van 90% Viura-druif, aangevuld met Malvasia en Garnacha Blanca, fermenteerde in nieuwe Franse eiken vaten. Eenmaal de fermentatie afgerond is, verblijft de wijn gedurende 3 maanden "sur lies". Intense aroma's van witte bloemen, citrusfruit en lichte houtnuances komen terug in de neus. Aangenaam fris in de mond met een mooie aciditeit en een zachte structuur.

press to zoom
Muja rose Rioja Spanje
Muja rose Rioja Spanje

De aantrekkelijke lichte kleur wordt bekomen door het sap slechts korte tijd in contact te laten met de schil van de druiven. Het is een droge rosé met toetsen van kersen, appel en een mooi verweven kruidigheid. De bekende wijnjournalist Robert Parker plaatste in juni 2011 een bericht op zijn site: “Muga Rosado is without any dought my favourite Rosé wine of this summer!”

press to zoom
Zorzal Garnacha Blanca
Zorzal Garnacha Blanca

De wijngaarden voor deze droge witte wijn zijn gelegen op hoogte (nabij de Rioja). Het ruwe klimaat en een ondergrond die vergeven is van leem en keien zorgen voor het karakter van deze wijn. Robert Parker: 91/100 Typerend zijn zachte aroma's van citrus fruit en wit fruit met subtiele minerale toetsen.

press to zoom
bottom of page